Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

γαλατοπιτα χ.γλ.

Συνταγη απο την Μαργαριτα Κ.
  • 4 ποτηρια χλιαρο γαλα, 
  • 8 κουταλιες αλευρι ΧΓ, 
  • 4 κουταλιες ζαχαρη, 
  • 2 αυγα, 
  • 2 βανιλιες ΧΓ (εγω εβαλα ξυσμα πορτοκαλιου ),
  •  ξυσμα λεμονιου,
  •  2 κουταλιες βουτυρο ή μαργαρινη, 
  • κανελα

Ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το αλευρι. (εδω η συνταγη ελεγε πως αν σβολιασει δεν πειραζει θα φτιαξει με το ανακατεμα. Εμενα παντως λογω ασχετοσυνης μαλλον δεν εφτιαξε και αναγκαστηκα να το περασω και απο τη μουλινετα. Μια χαρα εγινε, βελουδενιο:-)).
Οταν πηξει το κατεβαζουμε απ τη φωτια και προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου, πορτοκαλιου και τη ζαχαρη και ανακατευουμε. Αφηνουμε το μιγμα να κρυωσει καλα και μετα ριχνουμε τα αυγα χτυπημενα. Ανακατευουμε πολυ καλα και αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι . Πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη . Κοβουμε το βουτυρο σε μικρα κυβακια και το ριχνουμε πανω στο μιγμα (η συνταγη ελεγε 2 κουταλιες, εγω εβαλα 1)
Ψηνουμε στους 220 για 30 περιπου λεπτα. Αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα για να σφιξει πριν την κοψουμε σε κομματια. Πασπαλιζουμε με κανελα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου