Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο απο την Αναστασια Πρ.
  • 750 γρ γάλα
  • 1 φλυτζ. τσαγιού πολέντα
  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού φέτα ή περίπου 300γρ.
  • 250 γρ. ανθότυρο Κρήτης
  • 2 κ.γλ. bakin’ powder
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ. δυόσμος ξερός
  • 100 ml λάδι
  • προαιρετικά πιπέρι

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την θρυμματισμένη φέτα και το ανθότυρο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την πολέντα και το bakin’ powder. Την βάζουμε στη μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήζει η πολέντα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Ενώνουμε τα δυο μίγματα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, Τον δυόσμο και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε εάν έχει ανάγκη και προσθέτουμε αλάτι.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με λίγη πολέντα. Στρώνουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο Regato ή την γραβιέρα. Στο τέλος περιχύνουμε με ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα. Το βάζουμε στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου