Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Καρυδοπιτα χ.γλ.

Η συνταγη απο τον Γιαννη Παν.
  • 120 γρ. λαδι
  • 100 γρ. αλευρι (αγιου γεωργιου χρησιμοποιησα)
  • 250 γρ. καρυδια*
  • 200 γρ. ζαχαρη
  • 2 αυγα
  • 50 γρ. γαλα
  • 100 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 1 κ.τ.γλυκου κανελα
  • 1 κ.τ. γλυκου μπεικεν


* Τα καρυδια να ειναι ψιλοκομμενα


Πολυ δυσκολη η συνταγη....

Τα ριχνω ολα μεσα σε μια λεκανιτσα και τα χτυπαω με το μιξερ για περιπου 5 λεπτα...

Μετα τα αδειαζω σε βουτηρωμενο ταψακι και ψηνουμε σε 170-180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 45-50 λεπτα περιπου.

Σιροπι:Εβαλα 2 κουπες μικρες νερο και 3 1/4 κουπες μικρες ζαχαρη. Λιγο ξυσμα λεμονιου, βραζουμε επι 5-7 λεπτα τα υλικα για το σιροπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου