ME
TO «ΕTOIMO MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
380
γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ
ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
25
γρ. Baking
powder
5
αυγά
Βανίλια
[φυσική βανίλια ή υγρή βανίλια]
Kανέλα
[Ξύλο κανέλας]
5-6
μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε
τα μήλα σε φέτες - 12 φέτες κάθε μήλο (όπως το πορτοκάλι – όχι ροδέλες) και τα
τοποθετούμε σε ένα σκεύος προσθέτοντας μισό ποτήρι ζάχαρη και την κανέλα. Τα
ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν τη «γεύση»…
Αφού
έχουμε ετοιμάσει τα μήλα μας:
Βάζουμε
στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα «χτυπάμε» καλά στο μίξερ μέχρι
να «αφρατέψει», προσθέτοντας στη συνέχεια τα αυγά τη βανίλια και τελευταίο το
baking
powder.
Τα χτυπάμε όλα μαζί 3-4’ και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο ταψί ή στο
ταψί του φούρνου μας (αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά
προηγουμένως).
«Στρώνουμε»
τη ζύμη μας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα (η ζύμη μας πρέπει να είναι λεπτή στο
ταψί/περίπου ένα δάχτυλο, 1-2cm).
Προσθέτουμε
τα κομμάτια μήλου στη ζύμη μας, «καρφώνοντάς» τα με τη λεπτή μεριά, ελαφρώς μέσα
στη ζύμη ούτως ώστε το ένα κομμάτι να στηρίζετε δίπλα στο
άλλο.
Ψήνουμε
στους 180οC
για
40-50’ σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου