- 1 κιλό αλεύρι ( μίγμα για ψωμι Καπλανίδη)
- 1 λιτρο νερό
- 24 γρ.ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρι
- Λίγο λάδι
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλευρι την ζαχαρη το αλάτι και το νερο χλιαρό αφού πρωτα δυαλίσαμε την μαγια (για να μην ερθει σε επαφη η μαγια με το αλάτι) Τα χτυπαμε για 5 λεπτα μεχρι να γινουν χυλος σαν του κεικ .Λαδώνουμε 2 φόρμες μακρόστενες βάζουμε το χυλό και το αφήνουμε να σταθει να ξεκουραστεί .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για μια ωρα περιπου .
* Ευχαριστώ τον κ. Μπαντή για την συνταγή
* Γίνεται καλύτερα σε φόρμα μιας χρήσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου