- Απο Σοφη Αρελη.Υλικά:
900 γραμ αλευρι χγ για ψωμί dove
900 γραμ νερο
2 κουταλιες σουσαμέλαιο ή οποιο αλλο λάδι επιθυμούμε
2 φακελακια μαγια χγ
1 κουταλι μπέικιν χγ
100 γραμ κολοκυθόσπορους χγ
50 γραμ λιναροσπορος χγ
50 γραμ γλυκανισο
50 γραμ καρυδια γχ
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μπλέντερ τον κολοκυθόσπορο και τα καρυδια (να μη γινουν σκόνη, αλλα μικρά κομματάκια). Σε μια λεκανη βάζουμε το νερο και διαλόυμε την μαγια και το λαδι. Περιμενουμε λίγο να ξεκουραστει και προσθέτουμε το αλευρι. Χτυπάμε με το μιξερ μεχρι να γινει χυλος. Προσθέτουμε τους διαφορους σπορους αφου τους εχουμε ρηξει πρωτα μεσα σε λιγο αλευρι και ξανανεκατέβουμε με το μιξερ. Σκεπάζουμε την λεκανη με μια πετσετα και περιμενουμε να φουσκωσει σε ζεστό χωρο. Αλευρώνουμε ενα πυρεξ ή ενα ταξι και ριχνουμε το μειγμα μεσα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γυρω στην ωρα στους 180 βαθμους.
Ενα μπλογκ που μεταφερει και καταγραφει αποκλειστικα και μονο συνταγες χωρις γλουτενη. -Στέφη Αρέλη
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ψωμί με σπορους διάφορους
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου