Υλικά ( για δύο μακρόστενες φόρμες του κείκ)
· 400 γρ. αλεύρι Schar Β
· 300 γρ. αλεύρι Glutafin
· 1
φακελάκι + 1 κ.γ. μαγιά
· 1
κ.γ. γεμάτο αλάτι
· 2
κ.σ. ελαιόλαδο
· 1
κ.σ. σουσάμι
· 1
κ.σ. λιναρόσπορο
· 2-3
κ.σ. πολέντα Molino di ferro (ξερή)
· 620
ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αλεύρια σε ένα μπολ με τα άλλα υλικά και σιγά-σιγά
προσθέτουμε το νεράκι ανακατεύοντας με ηλεκτρικό μιξέρ, ώσπου να γίνει μια
μαλακή ζύμη δουλεύοντας για περίπου 3-5 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο
λαδωμένες φόρμες με βιτάμ, αφήνουμε στο φούρνο στις 50 βαθμούς να διπλασιαστεί
η ζύμη, μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε 200 β. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά ελαστικό, νόστιμο ψωμάκι.Παραλλαγη της ανω συνταγης (δοκιμασμενο)
250 γρ Σαρ Β
250 γρ Glutafin μαυρο αλευρι
400 ml περιπου νερο
1 φακελακι μαγια
1 κουταλι σουπας γεματο χαρουπαλευρο
1 κ.σ. λαδι
1 κ.γλ. αλατι
Υλικα για μια φραντζολα (φορμα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου