υλικα
οταν φουσκωσει τρυπαμε με το χερι την κορυφη της ζυμης να φυγει ο αερας. χωριζουμε σε 8 στρογγυλα κομματια (διαμετρου 10 εκατοστων και παχους 3 εκ.) Στρωνουμε ενα ταψι με χαρτι κουζινας , το αλειφουμε ελαφρως με μαργαρινη και τοποθετουμε πανω τα κομματια ζυμης αφηνοντας αρκετο χωρο μεταξυ τους. ΤΑ αφηνουμε να ξεκουραστουν για μια ωρα ακομη. προθερμαινουμε τον φουρνο σοτυς 180 βαθμους και ψηνουμε τα ψωμακια για 15 περιπου λεπτα η μεχρι να αποκτησουν ροδινο χρωμα.
βγαζουμε τα ψωμακια απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου πριν τα χρησιμοποιησουμε.
τιπ- Προειαρετικα πριν τα ψησουμε μπορουμε να αλειψουμε τα ψωμακια με λιγο αυγο αναμεμειγμενο με νερο ( εβαλα και λιγη ζαχαρη) ωστε να παρουν ομορφο χρωμα . επισης μπορουμε να τα πασπαλισουμε με σουσαμι.
Η συνταγη ειναι απο το cook book του εθνους προσαρμοσμενη στα δικα μας "μετρα και σταθμα"
- 3/4 φλυτζανιου χλιαρο νερο
- 3 κουτ. σουπας βιταμ
- 2 αυγα
- 3 1/2 φλιτζανια αλευρι χ.γλ. (εβαλα φαρινα αγ. γεωργιου)
- 1/6 φλυτζανιου ζαχαρη
- 1 κουτ. γλυκου αλατι
- 1 φακελακι μαγια
οταν φουσκωσει τρυπαμε με το χερι την κορυφη της ζυμης να φυγει ο αερας. χωριζουμε σε 8 στρογγυλα κομματια (διαμετρου 10 εκατοστων και παχους 3 εκ.) Στρωνουμε ενα ταψι με χαρτι κουζινας , το αλειφουμε ελαφρως με μαργαρινη και τοποθετουμε πανω τα κομματια ζυμης αφηνοντας αρκετο χωρο μεταξυ τους. ΤΑ αφηνουμε να ξεκουραστουν για μια ωρα ακομη. προθερμαινουμε τον φουρνο σοτυς 180 βαθμους και ψηνουμε τα ψωμακια για 15 περιπου λεπτα η μεχρι να αποκτησουν ροδινο χρωμα.
βγαζουμε τα ψωμακια απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου πριν τα χρησιμοποιησουμε.
τιπ- Προειαρετικα πριν τα ψησουμε μπορουμε να αλειψουμε τα ψωμακια με λιγο αυγο αναμεμειγμενο με νερο ( εβαλα και λιγη ζαχαρη) ωστε να παρουν ομορφο χρωμα . επισης μπορουμε να τα πασπαλισουμε με σουσαμι.
Η συνταγη ειναι απο το cook book του εθνους προσαρμοσμενη στα δικα μας "μετρα και σταθμα"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου