Την συνταγη μας εστειλε η Τασουλα Καρ.
Μπράουνις χωρίς αλεύρι
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Θερμίδες 220 kcal/τεμάχιο
ΥΛΙΚΑ
2/3 κούπας κακάο χ. γλ.
2/3 κούπας ζεστό νερό
300 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2+2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
300 γραμμ. κουβερτούρα χ. γλ.
2 κούπες αλεσμένο φουντούκι
(ή καρύδια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
8 αυγά χωρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κακάο με το νερό, το βούτυρο και την ζάχαρη. Ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε καλά το σοκολατένιο μείγμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το φουντούκι και τα κροκάδια.
- Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, και τα ανακατεύουμε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει καλά.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Το βγάζουμε από τον φούρνο, και αφού κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα ή σε άλλο σχήμα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες, ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Καλή επιτυχία!
Επίσης εμένα μου άρεσε πιο
πολύ με καρύδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου