Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Χαλβας φαρσαων χ.γλ.

την συνταγη την δοκιμασε κ μας εστειλε η Μαρια ντ.
Χαλβάς Φαρσάλων (ΠΡΩΙΝΟ MOU)

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορέλαιο (παρά λίγο)
2 κούπες γεμάτες κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα καθαρισμενα και ελαφρα καβουρδισμενα
προαιρετικά αρωματικά (μαχλέπι και μαστίχα έβαλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη μία κούπα ζάχαρη καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού τα ανακατέψουμε πριν λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα και να ξεκολλάει από τηην κατσαρόλα.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ στο φούρνο μέχρι να
καραμελώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου