ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ – Bishop’s bread
απο την Νοεμι
Υλικά
200 γρ αλεύρι χ.γ. (Καπλανίδη για κεικ ή Glutafin)
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
100 γρ σταφίδες ή αλλα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
50-100 γρ κουβερτούρα Nestle κομμένη σε κομματάκια
50 γρ καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. baking powder ή σόδα (σκόνη) χ.γ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 3 ολόκληρα αυγά και τα 3 κρόκοι με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο απαλά προσθέτοντας τις σταφίδες, σοκολάτα και καρύδια, μετά το αλεύρι με το μπεικιν.
Παίρνουμε 2 φόρμες του κέικ, στρώνουμε με λαδόκολλα, τα πλαϊνά πασαλείβουμε με λίγο μαργαρίνη η βούτυρο. Μοιράζουμε στις δυο φόρμες το μίγμα μας και ψήνουμε σε 175 β. σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου (αντίσταση).
ΥΓ: Aν σας φαίνετε άγλυκο, βάλτε περισσότερη ζάχαρη, επίσης μπορείτε να παίζετε με τα υλικά των ξηρών καρπών.
Η δόση είναι για δύο φόρμες 27 x 7 x 6 cm.
απο την Νοεμι
Υλικά
200 γρ αλεύρι χ.γ. (Καπλανίδη για κεικ ή Glutafin)
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
100 γρ σταφίδες ή αλλα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
50-100 γρ κουβερτούρα Nestle κομμένη σε κομματάκια
50 γρ καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. baking powder ή σόδα (σκόνη) χ.γ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 3 ολόκληρα αυγά και τα 3 κρόκοι με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο απαλά προσθέτοντας τις σταφίδες, σοκολάτα και καρύδια, μετά το αλεύρι με το μπεικιν.
Παίρνουμε 2 φόρμες του κέικ, στρώνουμε με λαδόκολλα, τα πλαϊνά πασαλείβουμε με λίγο μαργαρίνη η βούτυρο. Μοιράζουμε στις δυο φόρμες το μίγμα μας και ψήνουμε σε 175 β. σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου (αντίσταση).
ΥΓ: Aν σας φαίνετε άγλυκο, βάλτε περισσότερη ζάχαρη, επίσης μπορείτε να παίζετε με τα υλικά των ξηρών καρπών.
Η δόση είναι για δύο φόρμες 27 x 7 x 6 cm.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου